Ifølge Obama diskuterte de to en rekke saker, fra Ukraina til NATO-landenes engasjement i en rekke globale utfordringer.

- Vi hadde mulighet til å diskutere Ukraina og den stadig mer aggressive linjen Russland har tatt, og vi bekreftet at NATO er hjørnesteinen, ikke bare når det gjelder den transatlantiske sikkerheten, men på mange måter også en hjørnestein for global sikkerhet, sa Obama da han holdt pressekonferanse sammen med Stoltenberg tirsdag.

Han trakk også frem at alle de 28 NATO-landene er med i koalisjonen mot Den islamske staten (IS) i Irak.

Stoltenberg sa på sin side at han setter stor pris på å møte Obama igjen, ikke minst fordi han opplever at de to har en felles forståelse av at alliansen står overfor nye sikkerhetsomgivelsene.

Han takket også Obama for å vise lederskap i en vanskelig tid.

- Jeg vil takke for alt som du personlig har gjort for å vise lederskap i en tid der vi virkelig trenger ditt lederskap, sa Stoltenberg. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.