Det var en av presidentens faste livvakter som mistet pistolen i nærheten av et toalett i første etasje av Elyséepalasset 10. april. Kulen traff veggen, og ingen ble skadd.

President François Hollande var ikke til stede i palasset da vådeskuddet ble avfyrt, men nyheten har skapt ny debatt om hvorvidt sikkerheten rundt presidenten er god nok. Flere kilder i politistyrken som passer på presidenten, sier hendelsen er et av mange eksempler sviktende sikkerhet den siste tiden.

Lignende spørsmål ble stilt etter at bladet Closer ifjor avslørte at presidenten dro på scooterturer alene i Paris for å besøke sin elskerinne.

Frankrike er fortsatt i høy terrorberedskap etter angrepene på satirebladet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i januar. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.