Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

EU

Euroskeptiker blir ny finsk utenriks- og EU-minister

Timo Soini fra det euroskeptiske partiet Sannfinländarna blir Finlands nye utenriks- og europaminister, opplyser statsminister Juha Sipilä.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Etter lange og vanskelige forhandlinger kunne Sipilä omsider presentere sin nye koalisjonsregjering onsdag.

Ny finansminister blir Samlingspartiets Alexander Stubb, som var statsminister i den forrige regjeringen, mens euroskeptikeren Soini altså blir den nye ministeren som skal håndtere Finlands utenriks- og europapolitikk.

Statsminister Sipilä representerer sentrumspartiet Centern, som ble det største partiet i valget i april. Men partiet kunne ikke regjere alene, og har hentet inn koalisjonspartnere fra det konservative Samlingspartiet og fra Sannfinländarna.

Les også: EU og Sveits med ny avtale for å stoppe skattesnytere
Spansk flygelederstreik i juni  

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Utenriks Finland EU
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør