Stagnasjonen i den globale veksten er tema når finansministrene og sentralbanksjefene i de sju ledende industrilandene i verden møtes i Tyskland denne uken.

Storbritannia, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan og USA deltar på G7-møtet hvor førsteprioritet er å få forståelse for hvorfor den økonomiske veksten stoppet etter den positive utviklingen på nyåret.

Utsiktene for flere verdensøkonomier, inkludert USA, Kina, Japan og Tyskland, er usikre. I tillegg frykter man at krisen i Hellas vil føre til at landet vil falle ut av valuta-samarbeidet.

– Det vil ikke bli tatt noen beslutninger på slump. Dette jobber folk veldig grundig med. Det er nødvendig å ta avgjørelser, men det vil bli tatt etter en grundig vurdering av konsekvensene, sier den canadiske finansministeren Joe Oliver, i forbindelse med staten av møtene.

I over ett år har sju av de tidligere G8-landene møttes uten Russland, under navnet G7. Russerne er utestengt som svar på at Russland annekterte Krim-halvøya fra Ukraina. Før helgen uttalte Tysklands statsminister Angela Merkel at det ikke blir et G8-møte så lenge Russland ikke etterkommer grunnleggende verdier som demokrati.

Tyskland innfører strengere innreiserestriksjoner før og under toppmøtet, i håp om å forhindre voldelige demonstrasjoner som de som oppsto under møtet i Den europeiske sentralbanken i Frankfurt i mars.

1.500 politifolk og 30 helikoptre, flere av dem med varmesøkende kamera, er klare til å vokte toppmøtet, ifølge den statlige politimyndigheten.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.