Den første bomben gikk av utenfor det luksuriøse og nylig oppussede Babylon hotell ved bredden av Tigris like før midnatt. Få minutter senere eksploderte den andre ved Ishtar-hotellet, det gamle Sheraton, i nærheten av Palestine hotell og en populær klubb som pleier å være full av folk ved midnattstider torsdag.

Den ytterliggående opprørsgruppen IS tok fredag på seg ansvaret for begge angrepene. I en uttalelse hevder gruppen blant annet at 230 kilo eksplosiver ble brukt i angrepet foran Babylon hotell. Angrepet «drepte og såret titalls vantro», hevder IS.

Om lag 30 mennesker ble såret i angrepene.

Et nattlig portforbud i Bagdad som hadde vart i mange år, ble opphevet i februar etter at irakiske styrker gjenerobret områder i nærheten av byen fra IS. Det har også siden vært angrep i hovedstaden, men ikke så hyppig som før.

Babylon hotell og Sheraton-hotellet ble rammet av bombeangrep også for fem år siden, sammen med Hamra hotell, som aldri er gjenåpnet. 36 mennesker døde i det angrepet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.