Hastert ble torsdag siktet for økonomisk kriminalitet og for å ha løyet til FBI om hvordan han planla uttak av store pengesummer på en slik måte at han kunne omgå bestemmelsen om at alle uttak over 10.000 skal oppgis til skattemyndighetene.

Det var torsdag ikke kjent hvorfor han betalte mannen penger, men fredag skrev Los Angeles Times at Hastert misbrukte mannen seksuelt da han var brytetrener og lærer i Yorkville i Illinois før han ble valgt inn i Kongressen for flere tiår siden.

Hastert skal i 2010 ha blitt enig med mannen om å betale ham 3,5 millioner dollar for at han ikke skulle si noe om det som hadde skjedd. Frem til 2014 hadde han betalt 1,7 millioner dollar.

Hastert hadde vært president i Representantenes hus i åtte år da han gikk av etter at Demokratene vant valget i 2007. Før han ble valgt inn i Kongressen, var han lærer ved den videregående skolen i Yorkville i 16 år og medlem av delstatsforsamlingen i tre perioder.

Skolekretsen der han jobbet, sier til Los Angeles Times at de ikke har kjennskap til Hasterts angivelige mishandling av mannen, og at han aldri har meldt fra om noen slik mishandling. De ble først kjent med forholdet da siktelsen ble tatt ut.

Siden han forlot Kongressen, har Hastert som nå er 73 år gammel, vært ansatt i et lobbyfirma i Washington. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.