- Jeg vil ikke at vi kommer i en situasjon der vi en periode er i mørket og får et problem der vi kunne ha avverget et terrorangrep, men ikke gjorde det på grunn av Senatets handlingslammelse, sa Obama.

Han anklager en liten gruppe republikanere for å hindre vedtak av den nye loven, og ba flertallslederen i Senatet, Mitch McConnell om å få den vedtatt så fort som mulig.

McConnell har innkalt Senatet til en sjelden søndagssesjon for igjen å behandle den nye loven, som er et kompromiss som bevarer noen av rettighetene til overvåking som NSA og CIA fikk i loven Patriot Act etter terrorangrepet i New York i 11. september 2001.

Den nåværende loven som autoriserer overvåking, utløper søndag kveld, og den nye loven, USA Freedom Act, som sterkt innskrenker NSAs mulighet adgang til telefonovervåking, fikk ikke flertall da Senatet sist behandlet den i forrige uke.

Demokratene støtter den nye loven. Men på republikansk side er haukene imot fordi de ikke vil ha noen innskrenkning av overvåkingen, mens liberalister som Rand Paul er imot på grunn av grunnleggende skepsis til staten generelt.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.