På det digitale svartebørsmarkedet Silk Road ble det omsatt narkotika og andre ulovlige varer for over 200 millioner dollar gjennom den digitale valutaen bitcoin.

Ross Ulbricht (31) har erkjent at han grunnla nettstedet, men nekter for å ha gjort noe ulovlig. 31-åringen fikk fredag dommen i en domstol i New York. For tre måneder siden ble han i en føderal jury funnet skyldig i en rekke tiltalepunkter, inkludert sammensvergelse til narkotikasmugling, hvitvasking og datainnbrudd.

Det er ventet at han kommer til å anke dommen.

- Det kan ikke være noen tvil om at lovbrudd ikke tolereres, sa dommer Katherine Forrest om Ulbricht, som også er beordret til å betale en bot på 183,9 millioner dollar.

31-åringen fortalte dommeren at han ikke grunnla Silk Road fordi han var grådig.

- Jeg ønsket å gi folk makt til å gjøre egne valg i livene sine og gi dem privatliv og anonymitet, hevdet han.

Nettstedet, der brukere verden over anonymt kunne kjøpe narkotika og andre ulovlige varer i over to år, ble stengt i 2013. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.