EU-kommissær Günther Öttinger sier at det er mulig å få på plass en finansieringsløsning for Hellas innen 5. juni.

Det melder Bloomberg News mandag.

Videre sier han at EU ønsker en løsning før betalingsfristen til Det internasjonale valutafondet forfaller.

«Absurde krav»

Hellas' statsminister Alexis Tsipras mener långiverne har skylden for at gjeldsforhandlingene ennå ikke har lyktes. Han mener kravene som stilles til Hellas er absurde.

Det skriver han i et leserinnlegg i den franske avisen Le Monde søndag.

-Grunnen til at vi ikke er kommet til en avtale med våre partnere ennå, er ikke fordi vi er uforsonlige eller har ubegripelig meninger. Det skyldes snarere at visse institusjonelle aktører insisterer på å komme med absurde forslag til løsninger og er likegyldige til det greske folkets demokratiske valg, skriver Tsipras.

Långiverne krever strenge reformer i bytte mot kontanter. Ifølge Tsipras har den greske regjeringen tilbudt en rekke kompromisser, inkludert en rekke privatiseringer som regjeringen tidligere sa nei til.

Les også:

Glem Hellas og Ukraina - her er verdens verste økonomi

Tsipras anklager kreditorene for absurde reformkrav

IMF-sjefen: Grexit er en mulighet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.