Danius (53), som er professor i litteraturvitenskap, etterfølger Peter Englund som permanent sekretær for den ærverdige institusjonen.

Svenska Akademien ble opprettet i 1786 for å fremme svensk litteratur og språk. I tillegg til nobelprisen og en rekke andre prestisjefylte utmerkelser har medlemmene ansvaret for Svenska Akademiens ordbok - Nordens største oppslagsverk.

At Danius nå overtar som Akademiens første kvinnelige leder noensinne, ble kjent i desember ifjor. 53-åringen er professor ved Stockholms universitet.

Mens Svenska Akademien deler ut Nobels litteraturpris, utpekes mottakerne av de naturvitenskapelige nobelprisene av Kungliga Vetenskapsakademien. Nobelkomiteen i Norge har ansvaret for fredsprisen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.