Hellas' kreditorer planlegger å gi landet og statsminister Alexis Tsipras et «aller siste tilbud» med utgangspunkt i det eksisterende handlingsprogrammet som går ut ved slutten av juni.

Det melder den tyske avisen Die Zeit tirsdag, som viser til rapporter fra nyhetsbyrået Dpa.

Den greske regjeringen vet foreløpig ikke hva kreditorene skal ha kommet frem til.

«Vi får se hvilke tiltak som blir foreslått og om de er til fordel for det greske folket eller ikke. Og deretter vil vi bestemme oss», sier Syrizas parlamentariske talsmann Nikos Filos, ifølge Die Zeit.

Enighet

The Wall Street Journal refererer til to ikke-navngitte kilder som sier at kreditorene til Hellas har nådd konsensus om en avtale som skal presenteres for den greske regjeringen.

Myndighetene i eurosonen og IMF har blitt enige om å presse på for vidtrekkende økonomiske reformer, mens IMF har gått med på at de ikke skal insistere på at Europa må lette på den greske gjeldsbyrden, skriver avisen.

Krisemøte

Tysklands forbundskansler Angela Merkel holdt mandag kveld et krisemøte i Berlin med toppene blant Hellas' långivere EU-kommisjonen, ESB og IMF, hvor Hellas' manglende evne til å betale ble diskutert. Hellas har et lån på 300 millioner euro hos IMF som forfaller fredag denne uken.

Den greske statsministeren Aleksis Tsipras sier at Hellas har levert realistiske forslag for å finne en løsning på finansieringssituasjonen.

Det melder Bloomberg News tirsdag.

Tsipras sier at Hellas er villig til å inngå tøffe kompromisser, og at forhandlingene er tøffe, men de er målbevisste.

Videre sier Tsipras at løsningen ligger hos det politiske lederskapet i Europa, og at grekerne vet at de neste dagene vil bli tøffe for dem.

 

Les også: Nå vokser landets gjeld enda raskere enn under depresjonen

Disse solkremene får stryk av Forbrukerrådet

Espresso House selges - nye eiere vil danke ut Starbucks

Slik rammer oljesmellen: Mister skatteinntekter - må kutte 70 mill. ekstra i år(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.