Mohammad Javad Zarif (55) fikk akutte smerter i ryggen og var ikke i stand til å gå da han ble innlagt, melder det iranske nyhetsbyrået ISNA tirsdag.

I helgen falt hans amerikanske motpart John Kerry (71) på sykkeltur i Frankrike, dagen etter at han møtte Zarif til det foreløpig siste forhandlingsmøtet. USAs utenriksminister brakk høyre lårbein, men før han ble fløyet hjem mandag, forsikret han at forhandlingene med Iran ikke kommer til å forsinkes på noen måte av skaden.

Stormaktene og Iran har selv satt en frist til 30. juni med å dra i havn en endelig avtale om Irans atomprogram. Tross beinbruddet sier Kerry at han akter å være fysisk til stede under forhandlingsinnspurten i Sveits senere i juni.

Tidligere gjennombrudd i forhandlingene har kommet etter langvarige, direkte samtaler mellom Kerry og Zarif.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.