Det sa han i Zürich tirsdag kveld - fire dager etter sitt femte gjenvalg.

Han sier at han vil be Fifa om å få i stand et nytt presidentvalg så fort som mulig.

- Jeg setter pris på og elsker Fifa mer enn noen ting annet. Og jeg ønsker bare det beste for Fifa, sier han.

Det skriver New York Times i en nyhetsmelding.

ABC News meldte senere tirsdag kveld at Blatter skal være under etterforskning av FBI og amerikanske påtalemyndigheter. Kanalen skriver at de har vært i kontakt med kilder tett på saken.

En ekstraordinær kongress, der presidenten velges, blir ikke holdt før mellom desember i år og mars neste år. Det vil si at Blatter forblir i vervet i minst et halvt år til.

Fredag i forrige uke vant Sepp Blatter presidentvalget i Fifa. Sveitseren (78) fikk 133 stemmer mot 73 til motkandidat Prins Ali Bin Al Hussein i første valgrunde. Blatter trengte 139 stemmer for å vinne, men etter at Al Hussein valgte å trekke seg fra andre valgrunde, ble dermed Blatter gjenvalgt:

Omstridt Fifa-president fikk «bare» 133 stemmer - vant likevel

- Takk for at dere har akseptert meg for de neste fire årene. Jeg skal ha kommandoen på denne Fifa-båten. Vi trenger flere kvinner i komiteen. Vi trenger damer. Gud, Allah, hvem som helst, de vil hjelpe oss å få Fifa tilbake. Og når mine fire år er over, skal Fifa være robust. Jeg liker dere. Jeg liker jobben min. Jeg er ikke perfekt. Ingen er perfekt, sa han rett etter at han ble kåret til valgvinner.

- Overraskende

Med Blatters frivillige avgang har Det europeiske fotballforbundet (UEFA) fått det i stor grad som de vil. Norges Fotballpresident Yngve Hallén varslet i dagens VG at han ønsket å fjerne 78 år gamle Blatter før tiden (fire år).

- Jeg visste ikke hva som kom. Det er overraskende at det skjedde så fort, sier fotballpresident Yngve Hallén til VG.

Fifa-president siden 1998

Sepp Blatter har siden 1998 sittet som president i Fifa. Og til tross for massiv motstand mot ham, også fra Norges Fotballforbunds representanter og store deler av Det europeiske fotballforbundet (Uefa), var Blatter favoritt til å vinne valget mot Prins Ali Bin Al Hussein.

Sepp Blatter har jobbet for Fifa siden 1975.

Fifa-kongressen i Zürich i forrige uke hadde alle øyne rettet mot seg etter at opptakten ble av de sjeldne. Sist onsdag raidet politiet kongresshotellet i forbindelse med to separate etterforskninger av korrupsjon og bestikkelser i Fifa: Fifa-topper arrestert

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.