Etter åtte timer med forhandlinger i hovedstaden Skopje kunngjorde EU at en avtale var i havn.

- Det ble enighet om at det skal holdes tidlige valg innen slutten av april neste år, sier EUs utvidelseskommissær Johannes Hahn.

Han meklet fram avtalen mellom den konservative statsministeren Nikola Gruevski og hovedmotstanderen Zoran Zaev fra det sosialdemokratiske partiet.

Gruevski har sittet med makten i ni år og ble gjenvalgt sist for et drøyt år siden. Men landet er inne i en dyp politisk krise der regjeringen og opposisjonen anklager hverandre for grove forbrytelser.

Opposisjonen anklager Gruevski for å ha dekket over drap, for korrupsjon og for å ha avlyttet rundt 20.000 mennesker, deriblant politikere og journalister. Regjeringen har på sin side siktet opposisjonsleder Zaev for anklager om spionasje og forsøk på å destabilisere landet.

Krisen ble ytterligere forverret i mai da politi støtte sammen med en væpnet, etnisk albansk gruppe i byen Kumanovo ved grensen til Kosovo. 18 mennesker, hvorav åtte politifolk, ble drept i voldsomme kamper.

Detaljene i EU-avtalen skal etter planen spikres i Brussel neste uke, opplyser Hahn. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.