- Etter signalene som er gitt de siste dagene vil mangelen på enighet i dag være et sjokk. Det er imidlertid flere skjær i sjøen, skriver sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets i en rapport fra meglerhuset.

Onsdag møtes eurofinansministrene for å forberede en avtale med Hellas, som topplederne kan godkjenne på EUs toppmøte mot slutten av uken.

Tirsdag ble tall fra tjeneste- og industrisektoren i eurosonen offentliggjort. Eurolandene kunne vise til en overraskende god oppgang.

- Det er uansett ikke her skoen trykker for øyeblikket. Hovedtemaet for eurosonen er…*trommevirvel*…hva som skjer i forhold til Hellas, skriver seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelbanken Capital Markets i en rapport.

Mens finansmarkedene holder pusten for om Hellas finner en løsning på gjeldsproblemene, går sommeren sin vante gang i Aten.
Mens finansmarkedene holder pusten for om Hellas finner en løsning på gjeldsproblemene, går sommeren sin vante gang i Aten.
All oppmerksomhet rettes altså mot Hellas om dagen.

Mye gjenstår

Etter «krisemøtet» mandag har Hellas fått 48 timer på å få på plass detaljene til et siste reformforslag.

- Det siste forslaget fra Hellas har blitt omtalt som et skritt i riktig retning, men det er fortsatt mye som gjenstår, ifølge Merkel. Det er fortsatt uenighet om hvor mye momsen skal økes, for å nevne ett eksempel. Videre er det uenighet om hvorvidt Hellas har gått langt nok i å foreslå kutt i budsjettets utgiftsside, skriver Gonsholt Hov.

Målet er å få til et gjennombrudd i forhandlingene i dag.

Kan fortsatt gå tom for penger

Tirsdag økte den europeiske sentralbanken (ECB) nok en gang støtten på nødlån (ELA) til de greske bankene til 89 milliarder euro.

- De greske bankene stiller sikkerhet for ELA, og enkelte anslag tyder på at greske banker kan stille sikkerhet for omtrent 95 milliarder kroner. Hvis avtalene med EU, ESB og IMF ikke snart kommer på plass og innskuddsflukten fortsetter, har ikke bankene så mye å stille opp med før de går tom for penger, skriver seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets i en rapport fra meglerhuset onsdag.

Møtet mellom eurogruppens finansministre finner sted klokken 17.00 onsdag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Dollaren stiger betydelig

Oljeprisen lite endret etter oppgang

Asia i dag: Nå må alle forberede seg på Kina-sjokk

Se DNTV: Det finnes (dessverre) ikke ett rasjonelt argument for å kjøpe denne bilen

Det finnes (dessverre) ikke ett rasjonelt argument for å kjøpe denne bilen
Ikonet Ford Mustang er tilbake. Og denne gangen på norske veier.
01:59
Publisert: