De greske bankene åpner ikke mandag, opplyser administrerende direktør i en av Hellas største banker, Piraeus, ifølge Reuters.

En annen kilde sier den greske børsen heller ikke åpner.

Uttalelsene kommer etter at det greske rådet for finansiell stabilitet hadde holdt krisemøte søndag kveld. Rådet består blant annet av Hellas' finansminister Yanis Varoufakis, visefinansminister Dimitris Mardas og sentralbanksjef Yannis Stournaras.

Det er ventet en kunngjøring fra rådet senere søndag.

Kreditorenes svar til Hellas: Nei

Ifølge Bloomberg er det ventet at bankene vil holde stengt til etter folkeavstemningen 5. juli. Da skal grekerne stemme over om landet skal godta kravene fra kreditorene i Det internasjonale pengefondet og EU.

Den greske finansministeren Yanis Varoufakis ba lørdag kreditorene om en utsettelse så grekerne kan holde en folkeavstemning neste søndag.

Svaret var et klart nei.

– Programmet utløper tirsdag kveld, det er helt klart, sa eurosjef Jeroen Dijsselbloem til pressen.

Hellas har mange regninger å betale. Uten nye midler står landet i akutt fare for å gå bankerott. I verste fall kan grekerne ryke ut av valutasamarbeidet.

Les også: Dette skjer hvis Hellas går konkurs

Sentralbanken opprettholder nødfinansiering

Den europeiske sentralbanken (ESB) besluttet søndag å opprettholde nødfinansieringen av greske banker på dagens nivå. Kundene har allerede tømt sparekontoene sine for milliarder av euro i frykt for at Hellas skal tre ut av eurosamarbeidet.

En bankkilde i Hellas sier til AFP søndag at 60 prosent av landets minibanker er gått tomme for penger, og i supermarkedene har hyllene begynt å tømmes.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.