Det opplyser landets innenriksminister.

– Vi har begynt med å pågripe en gruppe – et anselig antall personer – fra nettverket som står bak den kriminelle terroristen, sa innenriksminister Najem Gharsalli mandag på en felles pressekonferanse i Sousse sammen med sine kolleger fra Tyskland, Frankrike og Storbritannia.

Ministeren kom ikke med ytterligere detaljer, men sier samtidig at myndighetene jobber med å få bekreftet hvorvidt 23 år gamle Seifeddine Rezgui hadde fått opplæring i jihadistleire i nabolandet Libya.

Ikke alene

Tidligere på dagen sa en talsmann for Gharsallis departement at myndighetene var sikre på at Rezgui ikke var alene om angrepet. Tunisiske etterforskere tror medhjelpere skaffet ham våpen og fraktet ham til gjerningsstedet, sier talsmann Mohamed Ali Aroui til nyhetsbyrået AP.

Faren til Rezgui og tre personer som bodde sammen med studenten er blitt avhørt, men Aroui vil ikke si om noen av dem er mistenkt for å ha bidratt til angrepet.

Ingen svar

Både familie og naboer av Rezgui har gitt uttrykk for sjokk og vantro over det som har skjedd:

– Hvem skulle trodd at han kom til å gjennomføre slike grusomme handlinger? Kanskje han forandret seg der han studerte, kanskje var det noe på internett. Vi har rett og slett ingen svar, sier studentens onkel til nyhetsbyrået Reuters.

Nesten 40 utlendinger, blant dem mange briter, ble drept i angrepet mot badegjester i Sousse, og et tilsvarende antall ble såret. Ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) har tatt på seg ansvaret.

Frykter nye angrep

Minst 18 av de 38 drepte var turister fra Storbritannia. En talsmann for statsminister David Cameron tror tallet vil stige til «rundt 30». Det jobbes fortsatt med å identifisere flere av de drepte.

Cameron advarer om at ekstremister tilknyttet IS planlegger angrep mot Storbritannia.

– Det er personer i Syria og Irak som planlegger å gjennomføre grusomme handlinger i Storbritannia og andre steder, og så lenge ISIL finnes i de to landene, er vi truet, sa Cameron i et radiointervju med BBC mandag, der han brukte et av flere navn på ekstremistgruppen.

 

Les også: - For meg har gresk exit fra eurosonen aldri vært, og vil aldri bli, en mulighet

TVNorge får OL

Kraftig børsfall etter Hellas-krise

Selger mindre nytt og mer brukt

 

Se også:

Har du en slik, skal den leveres til politiet snarest:

Har du en slik, skal den leveres til politiet snarest
Blir man tatt med en laserpeker etter 1. juli, risikerer man å få bot.
01:23
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.