En digital dugnad på crowdfunding-nettstedet IndieGoGo har de siste timene oppnådd fantastisk oppslutning. I løpet av et halvt døgn har over 9.300 mennesker donert mer enn 1,3 millioner kroner i «krisehjelp» til Hellas.

«All denne kranglingen om Hellas er i ferd med å bli kjedelig. Europeiske ministre viser muskler og poserer mens de bestemmer seg for om de kan hjelpe grekerne eller ikke. Hvorfor kan ikke vi i Folket bare løse alt i stedet?»

Slik starter appellen til engelskmannen Thom Feeney som i går kveld publiserte den kreative crowdfunding-kampanjen på nettstedet IndieGoGo.

Pengene fosser inn

På få timer har han samlet inn over 147.000 euro, drøyt 1,3 millioner kroner. Bare i løpet av de siste fire timene har over 100.000 euro kommet inn i Hellas nye krisefond.

Det er allikevel langt igjen til innsamlingsmålet som Feeney har satt for kampanjen.

«1,6 milliarder euro er det Hellas trenger. Dette høres kanskje mye ut, men det er kun litt over tre euro per europeiske innbygger. Det er omtrent det samme som en halvliter med øl i London. Eller det samme som om alle i EU bare hadde en salat med Feta-ost og Oliven til lunsj», skriver Feeney i appellen sin

Lokker med Feta og Ouzo

I kjent stil fra vellykkede digitale dugnader frister Feeney med gaver til de som donerer penger til Hellas. Avhengig av hvor mye du donerer kan du blant annet motta:

  • Et postkort med bilde av den greske statsministeren Alexis Tsipras
  • En flaske gresk vin eller Ouzo
  • En ukes opphold i Athen med alt inkludert

Lovnader om en liten gresk øy til de som donerer hele beløpet på 1,6 milliarder Euro har han senere trukket tilbake siden nettstedet IndieGoGo mente han ikke hadde de nødvendige tillatelsene til å love noe slikt. Hvordan Feeney har tenkt å levere det han lover står det heller lite om.

Se crowdfunding-kampanjen her

-Ikke en spøk

Thom Feeney skriver at han har fått mange pressehenvendelser etter at han la ut kampanjen. Derfor har han lagt ut en lang tekst der han svarer på noen av de vanligste spørsmålene. «Er dette en spøk?» er et av de første.

«Nei. Jeg kan forstå hvorfor mange kanskje vil tro at det er en spøk, men crowdfunding kan virkelig hjelpe fordi det er bare et spørsmål om å komme i gang og få det gjort”, skriver Feeney.  

Ifølge informasjonen han har lagt ut på kampanjesiden er Thom Feeney en 29 år gammel mann fra York som er bosatt i London og jobber i en skobutikk i Covent Garden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.