Det aller meste av pengene har gått til bankene som lånte Hellas penger før finanskrisen i 2008, skriver den britiske avisen The Guardian.

De fleste landene i Europa lånte penger for å dekke opp store underskudd i sine statsbudsjetter under de hardeste kriseårene for å beskytte pensjonister og andre svake innbyggergrupper. Greske myndigheter ble på den andre siden tvunget til å begrense statsunderskuddet gjennom kutt i pensjoner og minstelønn, skriver avisa.

Siden 2010 har Hellas mottatt i alt 240 milliarder euro i kriselån fra Den europeiske sentralbanken (ESB), EU-kommisjonen og Det internasjonale pengefondet (IMF). Kriselånet ble innvilget da det ble klart at Hellas ikke var i stand til å betjene gjelden på om lag 310 milliarder euro til en lang rekke større europeiske banker.

I 2012 fikk Hellas en ny krisepakke, samtidig med at 100 milliarder av gjelden til private långivere ble slettet. Hellas måtte imidlertid betale rundt 34 milliarder euro for å «sukre» avtalen, et beløp som er lagt til gjelden, som i dag er på 320 milliarder euro.

I tillegg har 48,2 milliarder gått til å dekke opp tap i greske banker, mens 140 milliarder er brukt til å betale renter og avdrag på de opprinnelige lånene.

Les også: Hellas' statsminister med nytt forslag til eurosonen

Da elevene sorterte eksamenskarakterene alfabetisk etter navn gikk det opp for dem

- Hellas har et trumfkort i disse forhandlingene

 

Se også:

Nye super-suv fra Mercedes:

Nye super-suv fra Mercedes
Nye super-suv fra Mercedes
00:25
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.