Meldingen fra nyhetsbyrået kom bare to timer før avdraget forfaller. Det skjer samtidig som det nåværende kriseprogrammet for Hellas utløper.

– Vi har sendt en anmodning til IMF der vi ber om at de tar initiativ til å utsette betalingen til november, sier visestatsminister Yannis Dragasakis i et intervju med den greske fjernsynskanalen ERT tirsdag kveld, få timer før avdraget forfaller.

Dragasakis sier videre at selv om Hellas ikke får noen utsettelse, «så er det fortsatt en mulighet for at betalingen kan gjøres senere».

Hellas' nasjonalbank har bedt om et møte med Den europeiske sentralbanken ESB for å styrke krisefinansieringen av greske banker, tilføyer Dragasakis.

Ingen avtale

Avdraget til Det internasjonale pengefondet IMF forfaller ved midnatt, samtidig som det nåværende kriseprogrammet for Hellas utløper.

Dermed blir den ikke den siste delen av kriselånet utbetalt, noe som innebærer at Hellas ikke har penger til å betale avdraget på 1,6 milliarder euro til Det internasjonale pengefondet (IMF).

Hellas`statsminister Alexis Tsipras fremla et nytt forslag til løsning på landets gjeldssituasjon for kreditorene tirsdag ettermiddag. Han ønsket seg en toårig avtale med eurosonens redningsfond ESM.

EU-toppene svarte med å møtes til et ekstraordinært møte, men konkluderte etter en drøy time med at det ikke var mulig å gå med på avtalen.

– Den greske regjeringens politiske holdning synes ikke å ha endret seg, uttalte eurosjef Jeroen Dijsselbloem, som også er Nederlands finansminister.

Dermed vil eurogruppen møtes igjen onsdag for å drøfte videre muligheter for en løsning for de greske bankene.

Kan utsette avstemming

For den tyske statministeren Angela Merkel er det uaktuelt å forhandle om en tredje redningspakke for Hellas, før etter at den planlagte folkeavstemmingen i landet er gjennomført kommende søndag.

Ifølge avisen Times of Malta har Hellas tilbudt seg å utsette den planlagte folkeavstemningen søndag - dersom forhandlingene med eurosonen gjenåpnes.

Hellas' visestatsminister Yannis Dragasakis sa også i et intervju med tv-kanalen ERT at det kan bli aktuelt å droppe avstemmingen, ifølge The Guardian.

Tidligere er det kun ett afrikansk land som ikke har betalt låneavdraget de skylder til IMF, ifølge seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets.

 

Les også: Da elevene sorterte eksamenskarakterene alfabetisk etter navn gikk det opp for dem

Derfor kan Iran-avtale gi oljepris på 70 dollar

- Du akkumulerer gjeld hele tiden(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.