Den greske statsministeren Aleksis Tsipras har sendt et brev til EU der han angivelig går med på å innfri mange av kravene som kreditorene har satt i håp om å unngå statskonkurs.

– Men det er ikke noe poeng i å inngå en avtale før folkeavstemningen er holdt, sier Schäuble.

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble sier det andre brevet fra Hellas mangler klarhet. Han mener at forslagene i brevet ikke danner grunnlag for seriøse tiltak for å bryte stillstanden i forhandlingene, og mener at Hellas må klargjøre ytterligere hva de vil.

Angela Merkel sa i en tale til den tyske nasjonalforsamlingen idag at døren er åpen for Hellas, men hun la til at det ikke var noe poeng i å ha nye samtaler før folkeavstemningen er avholdt.

Det melder Bloomberg News onsdag, ifølge TDN Finans.

Nye samtaler med Hellas skjer under vanskeligere forhold, sier han videre.

Nyhetsbyrået skriver i en relatert melding at kreditorene fremdeles anser folkeavstemningen i Hellas for å være et problem.

Schäuble sier det andre brevet fra Hellas mangler klarhet. Han mener at forslagene i brevet ikke danner grunnlag for seriøse tiltak, og mener at Hellas må klargjøre ytterligere hva de vil.

Schäuble sier at Hellas ikke kan gå tilbake til status quo.

-Fra et juridisk og et realistisk perspektiv kan vi ikke bare gå videre basert på status quo. Vi er i en helt ny situasjon nå som Hellas andre redningsprogram nå har utløpt, sier han.

Les mer om Hellas på DN.no:

Tysklands finansminister: - Hellas i eurosonen selv med «nei-stemme»

- Hellas har et trumfkort i disse forhandlingene

Hellas betaler ikke IMF-avdrag tirsdag

Kraftig børsfall etter Hellas-krise  

- I ytterste konsekvens blir Hellas sparket ut av IMF  

Dette skjedde i Hellas i helgen  

Se video: Krise for yachtklubber i Hellas

Krise for yachtutleiere i Hellas
Turister frykter usikkerheten og kansellerer luksusbåtene de har reservert.
01:22
Publisert:


Se video: - Hellas må si nei søndag
- Hellas må si nei søndag
Tusenvis av grekere samlet seg mandag kveld for å si «nei» til de europeiske lånegiverne.
01:19
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.