Cuba og USA gjenåpner trolig ambassadene 20. juli. Det er et historisk gjennombrudd, 54 år etter at de to naboene brøt all diplomatisk kontakt.

Onsdag fikk Cubas president Raul Castro et brev fra sin amerikanske motpart. Der foreslås det ifølge Cubas utenriksdepartement at ambassadene i Havana og Washington åpnes 20. juli.

Obama skal senere onsdag legge fram detaljene i avtalen, som innebærer at formelle diplomatiske forbindelser opprettes. Det er den siste milepælen i en rekke gjennombrudd det siste halvåret.

Det var like før jul i fjor at Obama og Castro ble enige om å forsøke å rive ned isfronten etter 50 år med kald krig mellom USA og Cuba. Kunngjøringen kom etter 18 måneder med hemmelige forhandlinger og pave Frans og Canada som meklere.

 

Les også:Hellas' skjebne avgjøres i kveld

Wikileaks avslører Norges rolle i hemmelige forhandlinger

Leieprisene i Stavanger har falt med nesten ti prosent

 

Se også:

Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkledet:

Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkleet
Sjekk terrengegenskapene til Mercedes' nye stor-suv, Mercedes GLE.
01:31
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.