– Jeg ber dere om å si nei. En nei-stemme i folkeavstemningen vil legge press på kreditorene, sa Tsipras i en direktesendt TV-tale onsdag.

Den greske statsministeren mener kreditorene har håndtert regjeringens beslutning om en folkeavstemning på en uakseptabel måte. Han viste blant annet til at Den europeiske sentralbanken (ESB) ikke har økt nødfinansieringen til de greske bankene.

– Det er uakseptabelt at et solidarisk Europa tvinger bankene til å stenge som et svar på at regjeringen ønsker å la folket bestemme, sa Tsipras, som avviste at resultatet i folkeavstemningen vil avgjøre hvorvidt Hellas blir værende i eurosonen eller ikke.

Han takket videre grekerne for at de «forholder seg rolige denne vanskelige tiden».

– Jeg lover at det ikke kommer til å vare evig. Lønningene og pensjonene kommer ikke til å slutte å komme, tilføyer Tsipras.

Sendte brev

Onsdag ble et brev fra Tsipras til Europakommisjonen lekket.  I brevet viser den greske statsministeren til at han langt på vei gir etter for kreditorenes krav.

Under et toppmøte i Brussel klokken 17.30 i dag vil Hellas' umiddelbare skjebne avgjøres.

I kjølvannet av dette brevet har flere EU-topper avvist at en ny avtale vil komme på plass før folkeavstemningen i Hellas. Det er likevel ikke sikkert hva kreditorene, EU-troikaen og EU-toppene bestemmer seg for.

 

Les også: Leieprisene i Stavanger har falt med nesten ti prosent

Hellas' skjebne avgjøres i kveld

Wikileaks avslører Norges rolle i hemmelige forhandlinger

 

Se også:

Her demonstrerer minst 20.000 grekere for EU:

Her demonstrer minst 20.000 grekere for EU
Tirsdag kveld demosterte flere titall tusen for at Hellas skal blir i eurosonen utenfor det greske parlamentet i Athen.
00:52
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.