– Det som har endret seg, er den økende bevismengden på at ISIL utgjør en trussel mot folk her i Storbritannia og vår nasjonale sikkerhet, sier Camerons talskvinne til pressen torsdag.

– I den konteksten mener statsministeren at de folkevalgte bør tenke over disse problemstillingene og over hva vi gjør for å håndtere ISIL, sier hun.

ISIL er et av flere navn på den ytterliggående jihadistgruppen som i dag kaller seg Den islamske staten (IS).

Storbritannia deltar i den USA-ledede koalisjonen mot IS og sluttet seg allerede i fjor høst til luftkrigen i Irak. USA, Jordan og Saudi-Arabia er blant et knippe land som også bomber IS-mål i Syria.

I terrorangrepet i Tunisia sist uke ble 38 mennesker, de aller fleste britiske turister, drept. IS har tatt på seg ansvaret for angrepet, og siden har Cameron skjerpet tonen mot ekstremistene.

Les også:

Pensjonist smuglet 130 millioner hasjkroner ut av Danmark

Kuwait godkjenner budsjettunderskudd på over 200 milliarder kroner

Se DNtv:

Total gresk tragedie
Total gresk tragedie
01:28
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.