FN-soldater ble drept og fem ble alvorlig skadd i et angrep mot en kolonne tilhørende FNs fredsbevarende styrke i Nord-Mali. Al-Qaida hevder å stå bak angrepet.

En kilde ved FN-styrken i Mali sier at de seks som ble drept, kom fra Burkina Faso. Al-Qaidas fløy i Nord-Afrika har tatt på seg ansvaret for angrepet.

Angrepet skjedde i nærheten av Goundam, som er en by sørvest for den nordlige byen Timbuktu, opplyser sikkerhetstjenestemenn i FN.

Omstendighetene rundt angrepet er ikke kjent, men veibomber og bakholdsangrep fra væpnede personer er en generell trussel for sikkerhetsstyrkene som opererer i regionen.

FN opplyser at 36 soldater i deres fredsbevarende styrke i Mali har blitt drept i kamper siden 2013, inkludert tapstallene fra torsdag. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.