I en måling utført av Public Issue for den regjeringsvennlige avisa Avgi fredag, svarer 43 prosent av de spurte at de vil stemme nei til kreditorenes betingelser mens 42,5 prosent vil stemme ja. 9 prosent sier de ikke vet hva de vil stemme.

Ifølge en måling gjort at ALCO for avisen Ethnos sier 44,8 prosent at de vil stemme ja til kreditorenes betingelser mens 43,4 prosent vil, i tråd med statsminister Alexis Tsipras' ønsker – si nei. 11,8 prosent av de spurte oppgir at de ikke har bestemt seg.

En annen måling publisert av Bloomberg samme dag viser at neisiden så vidt er i ledelsen med 43 prosent, mens ja-siden ligger hakk i hæl med 42,5 prosent. Feilmarginen er på 3 prosent.

Folkeavstemningen har splittet det greske folket i to, mener professor i statsvitenskap Nikos Marantzidis.

– Dem som virkelig tror at landets framtid er utenfor eurosonen og til og med EU, og dem som tenker at folkeavstemningen er en forhandlingstaktikk, sier han.

Statsminister Alexis Tsipras har oppfordret grekerne til å stemme nei i søndagens folkeavstemning om reformer i blant annet pensjonssystem og momsregime, mens den konservative opposisjonen ber folket støtte kreditorenes forslag.

Sier folket ja til kreditorenes krav i folkeavstemningen, kan det være over og ut for Hellas' venstreorienterte regjering, advarte finansminister Yanis Varoufakis torsdag.

Les også:

- Vi snuser på en boligboble

Spår rentekutt i høst  

Se DNtv:

Krise for greske pensjonister
Mandag skulle pensjonene komme, men bankene er stengt i seks dager og få av de eldre har minibankkort.
00:47
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.