– Uber har besluttet å umiddelbart suspendere UberPOP i Frankrike, heter det i en uttalelse fra det USA-baserte selskapet.

Appen UberPOP setter kunder i kontakt med private sjåfører som tilbyr kjøring til lavere priser enn tradisjonelle drosjer. Ifølge selskapet har det rundt 500.000 brukere.

UberPOP har vært ulovlig i Frankrike siden januar, men regelverket har vist seg vanskelig å håndheve, og tjenesten har til nå vært aktiv.

Selskapet sier det nå venter på utfallet av en rettslig anke på forbudet mot UberPOP. Rettens avgjørelse er ventet den 30 september.

Tjenesten har fått kritikk fra drosjesjåfører som mener den skaper urettferdig konkurranse.

Torsdag sist uke streiket og protesterte rundt 2.800 drosjesjåfører mot UberPOP i Frankrike. Under demonstrasjonene ble biler satt i brann og UberPOP-passasjerer skal ha blitt angrepet.

Les også:

NHO-sjefen ber foreldre ta matteansvar

Oslo Børs falt i påvente av Hellas-avstemning  

Se DNtv:

Her demonstrer minst 20.000 grekere for EU
Tirsdag kveld demosterte flere titall tusen for at Hellas skal blir i eurosonen utenfor det greske parlamentet i Athen.
00:52
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.