Etter en intensiv uke med utsagn fra både ja- og neisiden, er det nå slutt på de politiske utspillene i Hellas. Før søndagens folkeavstemning skal velgerne få være i fred, og politiske møter og publisering av nye meningsmålinger er forbudt, melder nyhetsbyrået AP.

Grekerne skal i folkeavstemningen ta stilling til EUs forslag til en låneavtale med Hellas. Landets statsminister Alexis Tsipras har oppfordret folket til å stemme «nei» til kreditorenes forslag til kutt og reformer i det kriserammede landet. EU-ledelsen mener imidlertid avstemningen er irrelevant fordi låneavtalen har utløpt.

For at innbyggerne skal oppmuntres til å avgi sin stemme, kommer det søndag til å være rabatter på tog, busser og innenriksfly. Grekere som bor utenlands, må reise hjem til Hellas dersom de vil stemme.

Ifølge innenriksdepartementet kommer folkavstemningen til å koste like under 25 millioner euro (220,9 millioner norske kroner), melder nyhetsbyrået AFP.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.