- Vi er blitt beskyldt for alt mulig. Det er tåpelig. Våre ansatte har rett til fri når de er syke, de har rikelig med ferie og er ansatt på gode vilkår, sier O'Leary til den danske avisen Finans.

- La meg være helt åpen her. Det er umulig å underbetale i denne bransjen. Dersom en gjør det, går de ansatte bare til andre selskaper, fortsetter han.

Ryanair har av danske fagforeninger blitt beskyldt for at de ansatte ikke har gode nok arbeidsvilkår. Onsdag tapte lavprisselskapet en sak mot Serviceforbundet i Arbeidsretten i Danmark, melder Financial Times.

Flytter base til Litauen

Beslutningen i arbeidsretten fører til at Ryanair kan bli blokkert av fagbevegelsen dersom ikke lavprisselskapet signerer en kollektiv avtale med den. Da vil lavprisselskapet få vanskeligheter med å finne arbeidere til å fylle bensin og gjøre rent i flyene deres eller ta hånd om bagasje på danske flyplasser.

Etter nederlaget i retten flytter det irske lavprisselskapet sin base i København til den litauske byen Kaunas, da slipper selskapet å signere avtalen.

- Ryanair vil nå flytte sine København-baserte fly til Litauen, som et resultat av denne ukens bisarre beslutning i Arbeidsretten, skriver O'Leary i en oppdatering.

Politisk

Ryanair har ti piloter i Danmark, ni av dem er danske og en av dem er svensk. Alle sammen vil bli flyttet til Litauen, etter at Arbeidsrettens beslutning tillater danske fagforeninger å få til sak mot Ryanair.

Ifølge O'Leary er Arbeidsrettens dom politisk, og han mener den er totalt uforståelig basert på fakta.

Ryanair-sjefen nektet imidlertid å legge en kontrakt på bordet for å bevise sine utsagn om de ansattes vilkår.

- Hvorfor skulle jeg gjøre det? Dere tror på alt det fagforeningene legger frem, men når jeg sier noe skal jeg plutselig presentere en kontrakt, spør O'Leary. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Legger 19,3 milliarder dollar på bordet for å redde aksjemarkedet

Solid norsk flertall mot EU

- Dette er et ondsinnet rykte

Se DNTV: - Betyr veldig mye for Norwegian

- Betyr veldig mye for Norwegian
00:00
Publisert: