Hellas' finansminister Yanis Varoufakis anklager landets kreditorer for «terrorisme», dagen før grekerne stemmer over vilkårene for en låneavtale med EU.

– Det de gjør med Hellas, har et navn – terrorisme, sier Varoufakis i et intervju publisert i den spanske avisen El Mundo lørdag.

– Det Brussel og troikaen vil nå, er at ja-siden skal vinne, slik at de kan ydmyke grekerne, sier finansministeren videre.

Hellas har fått kriselån fra Det internasjonale pengefondet (IMF), Den europeiske sentralbanken (ESB) og EU-kommisjonen, den såkalte troikaen. Ved inngangen til juli utløp låneprogrammet for Hellas, og landets myndigheter og EU klarte ikke å bli enige om en ny avtale.

Folkeavstemningen søndag handler i realiteten om et låneprogram som allerede har utløpt, men som kan bli utgangspunktet for forhandlinger om en ny lånepakke til en tom statskasse. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Nordmenn vil heller til Norden på ferie enn til Spania

- Vi er blitt beskyldt for alt mulig. Det er tåpelig

Legger 19,3 milliarder dollar på bordet for å redde aksjemarkedet

Se DNTV: Total gresk tragedie

Total gresk tragedie
Total gresk tragedie
01:28
Publisert: