– For Europa vil dette være lett å håndtere økonomisk. For Hellas vil det bli betydelig mer dramatisk, sier Østerrikes finansminister Hans Jörg Schelling i et intervju med avisen Die Presse.

Han sier Hellas vil trenge økonomisk bistand dersom en «grexit» skulle bli en realitet, men beskriver frykten for utbredt fattigdom i Hellas som overdreven.

– Det pågår en propagandakrig. Det er overdrevent å tro at alle grekere vil måtte leve i gatene, og at de ikke vil ha tilgang til medisinsk hjelp, sier han.

Uansett utfall av Hellas' planlagte folkeavstemning søndag, vil landet måtte forhandle fram et nytt låneprogram med nye betingelser, sier han.

– Et nytt hjelpeprogram må komme i gang. Det gamle er dødt, og kan ikke forlenges. Et nytt program tar tid. I tillegg kan det ikke gis nye lån uten betingelser, sier Schelling.

Folkeavstemningen i Hellas søndag over en låneavtale med EU, kan være med å avgjøre landets fremtid i Europa.

Les også: Dette skjer hvis Hellas går konkurs (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Varoufakis beskylder kreditorene for «terrorisme»

Nordmenn vil heller til Norden på ferie enn til Spania

Legger 19,3 milliarder dollar på bordet for å redde aksjemarkedet

Se DNTV: Total gresk tragedie

Total gresk tragedie
Total gresk tragedie
01:28
Publisert: