Putin sier de amerikansk-russiske relasjonene fortsatt er viktige for å løse globale kriser. De to landene er uenige om krisen i Ukraina, forsvarssaker og demokrati.

– I sitt gratulasjonsbudskap bemerket den russiske presidenten at russisk-amerikanske relasjoner forblir den viktigste faktoren for internasjonal stabilitet og sikkerhet tross forskjeller mellom de to landene, heter det i en uttalelse fra Kreml lørdag.

Putin uttrykte tillit til at Russland og USA kan finne løsninger på de vanskeligste internasjonale problemstillingene og møte globale trusler og utfordringer sammen dersom de baserer sitt forhold på likhetsprinsipper og respekt for hverandres interesser, legges det til.

Sanksjonene Vesten har innført mot Russland på grunn av landets rolle i Ukraina-krisen, samt Moskvas annektering av Krim-halvøya i 2014, ble ikke nevnt i uttalelsen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.