De andre som mistet livet i angrepene mot byen Raqqa, var IS-krigere, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Titalls mennesker ble såret i angrepene.

Den USA-ledede koalisjonen bekrefter at den har gjennomført angrep mot Raqqa lørdag kveld amerikansk tid.

Stort framstøt

– De betydelige luftangrepene i kveld ble utført for å frata Daesh (IS) muligheten til å flytte militære kapasiteter gjennom Syria og inn i Irak, sier oberstløytnant Thomas Gilleran, som er talsmann for koalisjonen.

– Dette er et av de største planlagte framstøtene vi har gjennomført hittil i Syria, og det vil ha ødeleggende virkning på Daeshs evne til å bevege seg fra Raqqa, sier Gilleran.

Angrepene, som karakteriseres som vellykkede, har angivelig ødelagt bygninger, veier og infrastruktur kontrollert av ekstremistgruppen IS.

Drepte regjeringssoldater

Kunngjøringen kom timer etter at IS publiserte en video som viser at 25 syriske regjeringssoldater blir skutt og drept i et amfi i de gamle ruinene av Palmyra. Ifølge AFP skjedde drapene i videoen 21. mai.

IS har kontrollert det meste av Raqqa-provinsen i Nord-Syria siden februar i fjor etter at gruppen nedkjempet andre opprørsgrupper som også kjemper mot president Bashar al-Assads regime.

Den USA-ledede koalisjonen innledet luftangrepene mot IS i Syria i september i fjor.

 

Les også: Ti boliger til over ti millioner

Nordmenn vil heller til Norden på ferie enn til Spania

Gjør kule på oljenedtur – for tredje gang

 

Se også:

Det finnes (dessverre) ikke ett rasjonalt argument for å kjøpe denne bilen:

Det finnes (dessverre) ikke ett rasjonelt argument for å kjøpe denne bilen
Ikonet Ford Mustang er tilbake. Og denne gangen på norske veier.
01:59
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.