Utenriksministre fra internasjonale stormakter er ventet tilbake i Wien søndag for å fortsette samtalene med Iran om å begrense landets atomprogram. Tirsdag utløper fristen.

I forkant av fristen er det ting som tyder på at partene kan være nær å bli enige.

– Å utvide samtalene er ikke en alternativ for noen. Vi prøver å fullføre jobben, sier Irans forhandlingsleder Abbas Araghchi til statlig iransk TV sent lørdag. Han beskrev da en «positiv atmosfære» i samtalene.

Araghchi la imidlertid til at de bare vil gå med på en avtale som respekter Irans grenser for hva de kan tolerere.

– Ellers foretrekker vi å vende hjem til Teheran tomhendt, sier han.

Diplomater opplyste lørdag til nyhetsbyrået AP at ekspertene som jobber med en endelig avtale, har blitt enige om et forslag til sanksjonslettelse for Iran, som er et av de vanskeligste spørsmålene i forhandlingene.

En iransk tjenestemann insisterte imidlertid på at det fortsatt er uenigheter om dette, mens en vestlig diplomat sier at det «ikke er enighet ennå» når det gjelder FNs sanksjoner.

Avtalen som partene forhandler om, bygger på en politisk rammeavtale som ble inngått i Lausanne i Sveits i april. En rekke sanksjoner som rammer Irans økonomi, skal gradvis bli hevet dersom Teheran trapper ned sitt atomprogram i minst et tiår.

 

Les også: Ti boliger til over ti millioner

Nordmenn vil heller til Norden på ferie enn til Spania

Gjør kule på oljenedtur – for tredje gang

 

Se også:

Det finnes (dessverre) ikke ett rasjonalt argument for å kjøpe denne bilen:

Det finnes (dessverre) ikke ett rasjonelt argument for å kjøpe denne bilen
Ikonet Ford Mustang er tilbake. Og denne gangen på norske veier.
01:59
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.