NASA opplyser ifølge CNN at lasteskipet klarte å koble seg til romstasjonen, etter flere mislykkede forsøk med andre lasteskip.

– Føles som jul i juli, skriver ISS på Twitter.

En Sojuz-U bærerakett ble sendt opp fra basen Baikonur Cosmodrome i Kasakhstan fredag, og transporterte lastefartøyet Progress ut i den planlagte banen.

Progress M-28M er det første russiske lastefartøyet som kobles sammen med ISS siden februar. I mellomtiden har kun det amerikanske lastefartøyet Dragon besøkt verdens eneste romstasjon i bane.

De siste månedene har det mislyktes for to romfartøyer å nå fram til ISS for å overlevere nødvendige forsyninger. I april mistet Roskosmos et Progress M-27M-fartøy med rundt 2,5 tonn forsyninger. Den 28. juni eksploderte en amerikansk Falcon løfterakett kun få sekunder etter å ha tatt av fra utskytningsrampen på Cape Canareval i Florida.

Forsyningene til ISS' besetning består av drivstoff, oksygen, beholdere og utstyr for vitenskapelige forsøk, mat og vann. Laste

 

Les også: Ti boliger til over ti millioner

Nordmenn vil heller til Norden på ferie enn til Spania

Gjør kule på oljenedtur – for tredje gang

 

Se også:

Det finnes (dessverre) ikke ett rasjonalt argument for å kjøpe denne bilen:

Det finnes (dessverre) ikke ett rasjonelt argument for å kjøpe denne bilen
Ikonet Ford Mustang er tilbake. Og denne gangen på norske veier.
01:59
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.