Oppdaterte resultater finner du her: Solid ledelse for nei-siden

Klokken 19.00 lokal tid, 18.00 norsk tid stengte valglokalene etter å ha holdt åpent i tolv timer.

 

Målinger utført av greske TV-stasjoner melder alle om flertall for nei-siden i valget. Målingene det er snakk om er meningsmålinger, ikke valgdagsmålinger.

Nei-siden står på 51,5 prosent mot ja-sidens 48,5 prosent i en meningsmåling fra GPO som er kunngjort etter at valglokalene stengte søndag kveld.

I tillegg antyder en måling fra Marc at nei lå an til mellom 49,5 og 54,5 prosent av stemmene mot et ja på mellom 45,5 og 50,5 prosent.

Denne twittermeldingen fra tenketanken Open Europe, viser et oversiksbilde over målinger fra greske TV-stasjoner, som alle viser flertall for nei-alternativet, i oransje (OXI). «Sammendrag av dagens meningsmåliger. 'Nei' foran i alle.», heter det i meldingen.

Grekerne gikk søndag til urnene for å si ja eller nei til kravene kreditorene i EU og IMF har stilt for å utbetale flere lånemidler i bytte mot greske reformer og kutt. Låneprogrammet er imidlertid utløpt, og grekerne trenger trolig et helt nytt program for å få tilgang til flere penger.

Statsminister Alexis Tsipras og hans regjering, som kom til makten for seks måneder siden, har sterkt oppfordret folket om å si «nei» til kreditorenes forslag. Det har både kreditorene og flere sentrale politikere frarådet, og advarer om at dette kan føre til at Hellas bryter ut av den 19-nasjoners store eurosonen.

Grekerne er bedt om å si ja eller nei til kravene kreditorene i EU og IMF har stilt for å utbetale flere lånemidler i bytte mot greske reformer og kutt. Mens regjeringen har bedt velgerne stemme nei, har europeiske ledere varslet at det i praksis vil bety et nei til Europa.

Frankrikes president François Hollande og Tysklands forbundskansler Angela Merkel vil møtes mandag for å diskutere utfallet av folkeavstemningen. Merkel reiser til den franske hovedstaden mandag, sier den tyske statsministerens talsperson Steffen Seibert.

Resultatene av folkeavstemningen er ventet i løpet av kvelden og natta.

Se DNTV:

Dette skjer ved et gresk ja - og nei:

Dette skjer ved et gresk ja - og nei
Gresk risikoanalytiker forklarer.
04:53
Publisert:

Les mer om Hellas på DN.no:

Varoufakis møter greske banksjefer  

- Hellas avgjør sin skjebne i folkeavstemningen

Trekker seg ved ja-flertall  

Solid oppmøte i greske valglokaler

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.