Oppdatert med endelige tall.

Offisielle tall fra det greske innenriksdepartementet viser et overveldende nei-flertall i den greske folkeavstemingen søndag.

Da alle stemmene var telt opp natt til mandag, hadde 61,31 prosent sagt nei til kravene fra kreditorene i EU og IMF, mens 38,69 prosent stemte ja. Valgdeltagelsen var på 62,5 prosent.

Allerede de første meningsmålingene gjennomført like etter at Valgurnene stengt - målinger tyder på nei-seier .

DN er tilstede blant folkefesten i Aten: - De kan ikke knekke oss

Saken fortsetter under bildeserien.

 

Grekerne gikk søndag til urnene for å si ja eller nei til kravene kreditorene i EU og IMF har stilt for å utbetale flere lånemidler i bytte mot greske reformer og kutt. Låneprogrammet er imidlertid utløpt, og grekerne trenger trolig et helt nytt program for å få tilgang til flere penger.

Statsminister Alexis Tsipras og hans regjering, som kom til makten for seks måneder siden, har sterkt oppfordret folket om å si «nei» til kreditorenes forslag. Det har både kreditorene og flere sentrale politikere frarådet, og advarer om at dette kan føre til at Hellas bryter ut av den 19-nasjoners store eurosonen.

Grekerne er bedt om å si ja eller nei til kravene kreditorene i EU og IMF har stilt for å utbetale flere lånemidler i bytte mot greske reformer og kutt. Mens regjeringen har bedt velgerne stemme nei, har europeiske ledere varslet at det i praksis vil bety et nei til Europa.

Se DNTV:

Dette skjer ved et gresk ja - og nei:

Dette skjer ved et gresk ja - og nei
Gresk risikoanalytiker forklarer.
04:53
Publisert:

Les mer om Hellas på DN.no:

- Hellas er klart nærmere en utgang fra eurosonen  

Varoufakis møter greske banksjefer  

- Hellas avgjør sin skjebne i folkeavstemningen

Solid oppmøte i greske valglokaler (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.