Antonis Samaras, den tidligere statsministeren i Hellas og lederen av det konservative opposisjonspartiet Nytt Demokrati, går av søndag kveld.

Samaras var en av forkjemperne for å godta forslaget fra Hellas' kreditorer.

De foreløpige resultatene i folkeavsteminingen tyder nå på på en knusende seier for nei-siden etter at nesten alle stemmene er talte. Oppdaterte resultater i folkeavstemingen finner du her: Kjempeflertall for nei-siden

Ifølge nyhetsbyrået Reuters sier Samaras følgende om sin avgang i en TV-sendt uttalelse:

«Vårt parti behøver en ny start. Fra og med i dag trekker jeg meg fra lederskapet i Nytt Demokrati.»

Samaras satt som statsminister frem til det forrige valget i Hellas, da han tapte valget for Alexis Tsipras og hans Syriza-parti. Avgangen kommer omtrent samtidig som den greske finansministeren Varoufakis erklærer seier til nei-siden i avstemingen.

Både kreditorene og flere sentrale EU-politikere har frarådet grekerne å stemme nei, og advarer om at dette kan føre til at Hellas bryter ut av den 19-nasjoners store eurosonen. Tsipras mener på sin side dette vil gi han en sterkere posisjon i videre forhandlinger med EU. Han har sterkt oppfordret folket om å si «nei» til kreditorenes forslag.

Grekerne følger Tsipras' oppfordring, og i Aten feires det allerede i gatene: - De kan ikke knekke oss

DNTV: Her feirer nei-siden

Gatefesten i Aten fortsetter
Feirer nei-ledelsen.
00:44
Publisert:
 

Les mer om Hellas her:

- Hellas er klart nærmere en utgang fra eurosonen  

Varoufakis møter greske banksjefer

- Hellas avgjør sin skjebne i folkeavstemningen

Solid oppmøte i greske valglokaler (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.