Opposisjonspartiene i Hellas har skrevet under på at de vil støtte statsminister Alexis Tsipras i de videre forhandlingene med EU, opplyser lederen for et av partiene i regjeringskoalisjonen.

– Regjeringen tar ansvaret for å fortsette forhandlingene, og hver politiske leder vil bidra innenfor rammene av hans eller hennes institusjonelle og politiske rolle, heter det i erklæringen.

De greske partilederne ble enige etter et sju timer langt møte mandag.

- Det er ingen andre muligheter enn en avtale, sa Panos Kammenos etter et sju timer langt møte med de andre partiene mandag.

Ifølge forsvarsministeren har alle partilederne unntatt lederen for Kommunistpartiet undertegnet erklæringen.

– Dette gir støtte til statsminister Alexis Tsipras til å dra til Brussel i morgen og forhandle på vegne av det greske folk, sier Kammenos, som leder et av de mindre partiene i den greske regjeringskoalisjonen.

Nytt forslag

Hellas skal etter planen legge fram nye forhandlingsforslag tirsdag. Samme kveld skal de 19 landene i eurogruppen holde et hastemøte for å diskutere veien videre etter at grekerne søndag sa nei til kravene om kutt og reformer i bytte mot en låneavtale.

Samme kveld skal de 19 landene i eurogruppen holde et hastemøte for å diskutere veien videre etter at grekerne søndag sa nei til kravene om kutt og reformer i bytte mot en låneavtale.

Euklid Tsakalotos er utnevnt til ny finansminister i Hellas og tar dermed over stafettpinnen etter Yanis Varoufakis.

Yanis Varoufakis meldte mandag morgen at han går av som det greske landets finansminister. Han skal ha følt seg presset ut av forhandlinene av EU-toppene etter søndagens folkeavstemning.

 

Les også: Tiltalt for kredittbedrageri

Stor test av luksus-iskrem

Tsakalotos blir Hellas' nye finansminister

 

Se også:

Ingeniøren John (42) er på desperat jobbjakt i Hellas:

Ingeniøren John (42) på desperat jobbjakt i Hellas
Kommer til å forlate landet om det ikke dukker opp noe snart.
02:46
Publisert:

Jubel og fest i Aten etter nei-seier:

Jubel og fest i Athen etter nei-seieren
Grekerne avviser betingelsene fra kreditorene om landets låneavtale.
01:10
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.