Det internasjonale pengefondet (IMF) er beredt til å hjelpe Hellas ytterligere, sier IMF-sjef Christine Lagarde.

– IMF har notert seg gårsdagens folkeavstemning i Hellas. Vi følger situasjonen tett og står klare til å hjelpe Hellas dersom vi blir bedt om det, sier Lagarde i en uttalelse mandag.

Mandag ettermiddag skal Den europeiske sentralbanken (ESB) trolig holde møte om nødlånene til Hellas, finansieringen som til nå har sørget for at bankene ikke har gått helt tomme for penger.

– Bankene kan åpne hvis ESB hever taket på krisefinansieringen, men det kommer nok ikke til å skje, mener sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets.

Han tror det er sannsynlig at ESB opprettholder finansieringen på dagens nivå, mens man venter på at eventuelle nye forhandlinger mellom EU og Hellas begynner.

Men selv om taket holdes på dagens nivå, er det kort tid før bankene går tomme for kontanter, sier økonomen Nikos Charitakis ved Universitet i Aten til NTB.

– Minibankene kan trolig holdes i drift i én uke til, med et daglig maksuttak på 60 euro. Etter det er det nok stopp – med mindre en avtale er i boks eller krisefinansieringen fra ESB økes, sier økonomen.

 

Les også: Tiltalt for kredittbedrageri

Stor test av luksus-iskrem

Tsakalotos blir Hellas' nye finansminister

 

Se også:

Ingeniøren John (42) er på desperat jobbjakt i Hellas:

Ingeniøren John (42) på desperat jobbjakt i Hellas
Kommer til å forlate landet om det ikke dukker opp noe snart.
02:46
Publisert:

Jubel og fest i Aten etter nei-seier:

Jubel og fest i Athen etter nei-seieren
Grekerne avviser betingelsene fra kreditorene om landets låneavtale.
01:10
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.