Forhandlingene i Wien om Irans atomprogram befinner seg tirsdag på randen av ytterligere en fristoverskridelse, idet diplomater starter den tiende forhandlingsdagen i denne omgang.

Det skriver Bloomberg News tirsdag.

USAs utenriksminister John Kerry og hans iranske motpart Mohammad Javad Zarif holdt mandag samtaler til over midnatt, sammen med kolleger fra Kina, Frankrike, Tyskland, Russland og Storbritannia.

Etter at ministrenes forhandlinger tok slutt, fortsatte embetsmenn og teknikere forhandlingene frem mot morgenen tirsdag.

Irans forhandlingsmotparter sier at det ikke er sikkert at en avtale oppnås om begrensninger i Irans atomprogram før fristen utløper ved midnatt tirsdag, selv om standpunktene begynner å nærme seg hverandre.

- Vi er ikke der ennå, sa John Kirby, talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet, i Washington mandag kveld.

Den iranske avisen Etemaad skriver at det er oppnådd enighet om hoveddelen av avtalen og om fire av fem tillegg, mens partene fortsatt forhandler et femte tillegg, som gjelder en resolusjon fra FNs sikkerhetsråd.

Etter nesten to år, er man ifølge diplomater nærmere enn noensinne en avtale som fører det energirike Iran tilbake på verdensmarkedet, samtidig som naboland garanteres at landet ikke kan produsere atomvåpen, skriver nyhetstjenesten.

Diplomater har allerede bommet på fire av sine selvpålagte tidsfrister i november 2013, juli 2014, mars 2015 og 30. juni 2015. Hvis partene ikke kommer til enighet innen 9. juli, vil en påkrevet 60-dagers granskingsperiode i USAs kongress måtte forlenges.

Les også på DN.no:

6.000 ansatte må gå fra oljeservicegigant

ECB fortsetter å utbetale kriselån til Hellas

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.