– Mitt ønske er at en grexit bør unngås, sa Juncker til EU-parlamentet i Strasbourg tirsdag bare timer før eurosonen holder krisemøte om Hellas.

– Det er de i EU som åpent eller på annen måte driver en kampanje for at Hellas skal ut av eurosonen. Ut fra min erfaring gir enkle svar feil løsninger, sa Juncker idet som kan tolkes som en kommentar til flere tyske politikeres krav om en såkalt grexit.

Det er første gang Juncker uttaler seg om Hellas etter søndagens folkeavstemning, der 61 prosent av grekerne sa nei til kreditorenes siste reform- og kuttkrav.

Nå ber han Hellas' statsminister Alexis Tsipras gi klar beskjed om hva folkeavstemningen egentlig betyr.

– Nå er tiden kommet for at de med sunn fornuft og litt følelser forhandler. Den greske delegasjonen forlot forhandlingene. Det var feil, det var en alvorlig feil, du forlater ikke forhandlingene, fastslår han.

Samtidig mener han at en løsning ikke kan komme over natten.

– Hvis vi skulle ha kommet med en løsning i dag, ville det vært en altfor enkel løsning. Det vi skal gjøre i dag, er å snakke med hverandre, å forstå hverandre, å vise toleranse og gjenopprette ordnede forhold i situasjonen, sier han.

Les mer om Hellas på DN.no:

Euroen ned før skjebnemøte om Hellas

USAs finansminister håper Hellas-forhandlinger fortsetter

ECB fortsetter å utbetale kriselån til Hellas

Her møtes topplederne til nye Hellas-samtaler  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.