– Etter at det andre låneprogrammet utløp, og etter at den greske folkeavstemningen ga et klart nei, er det fortsatt intet grunnlag for forhandlinger om en nytt program innen krisefondet ESM, sa Merkel til pressen før de 19 stats- og regjeringssjefene i eurosonen holdt hastetoppmøte i Brussel tirsdag kveld.

Tidligere på dagen møttes finansministrene, og Hellas la der ikke fram noe skriftlig forslag til hvordan en ny lånepakke til den bunnskrapte greske statskassen kan se ut.

Det forslaget skal komme innen et telefonmøte onsdag morgen.

– Vi får se hva den greske statsministeren forteller oss, sier Merkel og legger til:

– Uten solidaritet er det ikke noe grunnlag for å hjelpe, uten solidaritet og reformer er det ikke mulig å gå dit vi ønsker.

Frist denne uken

Frankrikes president François Hollande sier at beslutninger om å beholde Hellas i eurosonen må tas denne uken.

– Å beholde Hellas i eurosonen er målet. For å nå det, må Hellas lage seriøse og troverdige forslag. Vi venter på disse, sa Hollande da han ankom et hastemøte om Hellas i Brussel tirsdag ettermiddag.

– Vi trenger hurtighet. Det er denne uken beslutningene må treffes, sier han.

Nytt forslag onsdag

Hellas har ikke levert et nytt forslag til avtale med kreditorene tirsdag, men vil gjøre det før en telefonkonferanse onsdag, opplyser eurosjef Jeroen Dijsselbloem.

Forslagene den greske regjeringen la fram for kreditorene sist uke for å få flere lån, står fortsatt, men noen «forbedringer» er gjort, sier en gresk tjenestemann.

– Disse forslagene inkluderer reformer, finansiering, investeringsprogram og gjeldsordninger, sier tjenestemannen, som ønsket å være anonym.

 

Les også:

- Jeg hadde håpet at ingen skulle bli dømt

Kan komme på Netflix  

Se DNtv:

Malala glad for samarbeidet med Erna Solberg
Malala Yousafzai (17) var mandag tilbake i Oslo for å delta på den internasjonale utdanningskonferansen som Norge er vertskap for.
01:32
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.