Hellas har ikke levert et nytt forslag til avtale med kreditorene tirsdag, men vil gjøre det før en telefonkonferanse onsdag, opplyser eurosjef Jeroen Dijsselbloem.

Og nå begynner det virkelig å haste, mener den tyske statsministeren Angela Merkel.

– Etter at det andre låneprogrammet utløp, og den greske folkeavstemningen ga et klart nei, er det fortsatt intet grunnlag for forhandlinger om en nytt program innen krisefondet ESM, sa hun før det planlagte EU-toppmøtet tirsdag.

Nå vil hun ha en avtale på plass iløpet av få dager.

Møtes før hastemøte

Hellas' statsminister Alexis Tsipras møter sin tyske kollega Angela Merkel og Frankrikes president François Hollande i forkant av møtet mellom lederne i eurosonen i Brussel senere tirsdag.

Det opplyser en gresk tjenestemann, som ikke ga ytterligere detaljer.

Drøftet «nei»-resultat

Mandag møtte Merkel Frankrikes president Francois Hollande til samtaler i Elyséepalasset i Paris. Her skulle de drøfte konsekvensene av den greske folkeavstemningen, hvor folket sa «nei» til kreditorenes forslag til nedbetalingsplan.

– Vi har døren åpen for Hellas, men jeg må understreke at vi har svært kort tid å løse dette på. Europa står samlet om dette ansvaret. Solidaritet og ansvar er nøkkelordene for de kommende dagene, sa Hollande etter møtet.

 

Les også: Ellevill budrunde: - Det var helt kaos

Kongen, statsministeren og lønnskongen

Merkel: – Haster med Hellas-løsning

 

Se DNtv:

Oljeprosjektet Edvard Grieg levert på riktig tid og holdt budskjettet
Oljeprosjektet Edvard Grieg levert på riktig tid og holdt budskjettet
01:57
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.