Minst 25 mennesker, deriblant et to år gammelt barn, ble drept i bombeeksplosjonen som rammet et kommunehus i byen Zaria nord i Nigeria tirsdag.

Blant de drepte er barneskolelærere og offentlig ansatte som sto i kø eller allerede hadde gått inn i kommunehuset i Sabon Gari Zaria for en identitetssjekk og lønnsutbetaling. 32 andre ble såret.

Trolig var det en selvmordsbomber som utløste eksplosjonen, sier Kaduna-guvernør Nasir Ahmad El-Rufai.

Det er foreløpig ingen som har påtatt seg ansvaret for eksplosjonen, men Boko Haram har tidligere stått for en bølge av lignende angrep i Nigeria den siste tiden. Mandag kveld ble en jente i 13-årsalderen drept da eksplosiver festet til kroppen hennes gikk av nær en moské i byen Kano.

Søndag mistet 44 livet i et blodig angrep mot en moske og en stappfull restaurant i byen Jos. Ifølge AFP har 550 mennesker blitt drept siden president Muhammadu Buhari kom til makten i mai i år.

 

Les også:  Ellevill budrunde: - Det var helt kaos

Kongen, statsministeren og lønnskongen

Jus-ekspert: Tre viktige sider i Yara-dommen

 

Se også:

Franske arktitekter vil bygge tårn i Sahara:

Franske arkitekter vil bygge tårn i Sahara
Byggetid: 50 år.
01:31
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.