Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Hellas' statsminister Alexis Tsipras sier de har unngått 'grexit', her snakker han med media etter møtet mandag. Foto: Geert Vanden Wijngaert, AP/NTB Scanpix
Hellas' statsminister Alexis Tsipras sier de har unngått 'grexit', her snakker han med media etter møtet mandag. Foto: Geert Vanden Wijngaert, AP/NTB Scanpix les mer

Krisen i Hellas

Tsipras: – Vi kjempet en hard kamp

Hellas' statsminister Alexis Tsipras sier den nye avtalen med eurolandene gir mulighet for vekst, men at landet står overfor tøffe beslutninger.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Vi har kjempet en hard kamp. Nå står vi overfor tøffe beslutninger, sier Tsipras, som sier avtalen vil gjøre at Hellas blir værende i eurosonen.

– Avtalen er vanskelig, men vi har unngått ønskene om å flytte statlige aktiva utenlands. Vi har unngått økonomisk kvelning og bankkollaps, sier den greske statsministeren.

– Vi har tatt ansvar for å unngå de mest ekstreme forslagene fra konservative sirkler i Europa. Byrdene fra avtalen vil bli fordelt basert på sosial rettferdighet. De som ikke betalte i løpet av kirsen, vil betale denne gangen, legger han til.

Følg Hellas-krisen på DN.no

Se DNtv: Effektiv trening for hele kroppen

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør