– Troikaen har sørget for at Tsipras må spise i seg hvert eneste ord han har uttalt i kritikk mot dem de siste fem årene, sier Varoufakis til den australske radiokanalen ABC i sitt første intervju etter at han gikk av.

– Dette har ingen ting å gjøre med økonomi. Dette handler ikke om å få Hellas på riktig spor. Dette er en ny Versailles-traktat, og statsministeren vet det, sier den tidligere greske finansministeren.

Han viser til fredsavtalen etter første verdenskrig som påla Tyskland å betale store beløp i krigserstatninger, noe som bidro til framveksten av ekstrem nasjonalisme i mellomkrigsårene.

Nå frykter han avtalen mellom Hellas og kreditorene vil styrke de ytterliggående nasjonalistene i den greske nasjonalforsamlingen.

– Jeg kan ikke se noe annet utfall enn at dette vil styrke Gyllent Daggry. De kommer til å ta over eierskapet til motstanden mot innstramminger, dessverre, sier Varoufakis. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.