– Jeg ønsker at europeere ikke sier adjø til denne turistdestinasjonen, selv om de er bekymret, sa Juncker mandag etter et møte med Tunisias statsminister Habib Essid i Brussel.

Junckers råd står imidlertid i kontrast til reiserådene fra flere nasjoner, blant dem Norge og Storbritannia, som ber turister forlate Tunisia og ikke reise dit etter at 38 turister, 30 av dem briter, ble drept i et terrorangrep i Sousse i juni.

Hardt rammet

Turistnæringen i landet var allerede rammet etter angrepet på et museum i hovedstaden i mars, som kostet 21 mennesker livet.

Turismen står for 15 prosent av landets BNP og gir arbeid til 400.000 mennesker, og en faktisk boikott av Tunisia ville ramme hardt.

Derfor besøkte en delegasjon tunisiske politikere London mandag for å be den britiske regjeringen trekke tilbake rådet om ikke å reise til landet.

EU-tiltak

På et møte mellom EUs 28 utenriksministre mandag ble det besluttet en rekke tiltak for å hjelpe Tunisia, som anses for å være den eneste gjenværende suksessen etter den arabiske våren.

Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier sa at sikring av grensa mellom Tunisia og Libya er av avgjørende betydning for å gjøre Tunisia sikrere.

På møtet fikk EUs utenrikssjef Federica Mogherini i oppdrag å legge fram et forslag til spesifikke tiltak som grensekontroll, støtte til turismesektoren og tiltak mot radikalisering.

Andre tiltak som lettere adgang for Tunisia til å eksportere olivenolje, fortgang i forhandlingene om en frihandelsavtale og opphevelse av visumplikten for tunisiske borgere ble også drøftet.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Flere pågrepet etter terrorangrep i Tunisia

 
Tunisiere marsjerte mot terror i ferieby