Podemos faller ned på tredjeplass etter det regjerende konservative Folkepartiet (PP) og det sosialdemokratiske PSOE, som på sin side kniver om førsteplassen.

I målingen til Metroscopia har PSOE 23,5 prosents støtte, mens PP ligger på 23,1 prosent. Podemos ligger lenger bak med 18,1 prosent, mens et mer sentrumsorientert protestparti, Ciudadanos, har 16 prosent.

Podemos har dermed falt 3 prosentpoeng siden forrige måling for en måned siden, og 10 prosentpoeng siden januar.

Direktøren i meningsmålingsinstituttet GAD3 sa i forrige uke at Podemos' nedgang delvis skyldes uroen i Hellas, der den Syriza-ledede regjeringen ligger i forhandlinger om et tredje kriseprogram for å unngå økonomisk kollaps.

Spania har den siste tiden hatt merkbar vekst etter flere år med krise og nedgang. I annet kvartal i år sank arbeidsledigheten til sitt laveste nivå på tre år, og det kan ha bidratt til økende oppslutning om regjeringspartiet.

 

Les også: - De var så redde for at jeg ikke skulle få det til. Jeg forsøkte å fortelle dem at det var mitt problem

– Jeg tenker på hvordan det var for dem mot slutten

Kredittverdigheten øker: Island rydder opp

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sterk og smidig med SUP-yoga:

Sterk og smidig med SUP-yoga
Yoga-instruktør Vibeke Klemetsen viser øvelser som utfordrer kjernemuskulatur og kroppsbalanse.
04:06
Publisert: