Santos utstedte sin ordre om å stanse bombingen av geriljaens leirer et par dager etter at FARC innledet en ny ensidig våpenhvile.

Nedtrappingen i kampene vil bidra til å lette stemningen i Havana, der forhandlingene mellom FARC og den colombianske regjeringen står i fare for å stanse opp på grunn av sammenstøtene.

– Dette betyr færre døde, mindre lidelse og færre ofre. Fra i dag vil bombing kun bli utført etter uttrykkelig ordre fra presidenten, sa Santos.

Forhandlingene har foregått på Cuba i to og et halvt år, men den siste tiden er de blitt overskygget av en opptrapping av kampene med drepte på begge sider.

Santos suspenderte flyangrepene i mars, men gjenopptok dem en måned senere da opprørerne brøt sin ensidige våpenhvile og drepte ti soldater.

Santos ønsker å få til en fredsavtale i løpet av året, men fortsatt gjenstår viktige punkter.

 

Les også: - De var så redde for at jeg ikke skulle få det til. Jeg forsøkte å fortelle dem at det var mitt problem

– Jeg tenker på hvordan det var for dem mot slutten

Kredittverdigheten øker: Island rydder opp

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sterk og smidig med SUP-yoga:

Sterk og smidig med SUP-yoga
Yoga-instruktør Vibeke Klemetsen viser øvelser som utfordrer kjernemuskulatur og kroppsbalanse.
04:06
Publisert: